(1) 242-1797, (30) 576-1976    siker@sikerhonlap.hu  Vissza a főoldalra

Mérsékelje kockázatát!
Ellenőrizze külföldi ügyfeleit-partnereit!
Az újakat is, a meglévőket pedig rendszeresen!

Cégkivonat és pénzügyi beszámoló az offshore államokból

Offshore államokban kifejezetten személytelen, adómegtakarítási célból alapítanak cégeket. Ez egy olyan konstrukció ami volt, van és még beláthatatlan ideig lesz is.

Az offshore cégek előnyei

Személytelen konstrukció


Az offshore cégek tipikus ajánlata, hogy egy helyi lakos a cég tényleges tulajdonosától tisztes honoráriumért megbízást kap a cég ügyeinek intézésére, s a céges adatokban kizárólag csak ez a megbízott neve szerepel. Így a cég valódi tulajdonosa is és ezen keresztül az offshore cégben eltitkolt vagyona is rejtve marad.

Adómegtakarítási ok


Az offshore államok szinte mindenütt egy viszonylag alacsony kulcsú átalányadózást alkalmaznak. Ez a lineáris adókulcs aztán az offshore cég tényleges tulajdonosa számára annál előnyösebb, minél nagyobb a cég forgalma.

Az offshore cégek hátrányai

Egyre magasabb a fenntartási költsége


A offshore cégek fix költségei a történetük során egyre gyorsuló ütemben növekednek, s így aztán egyre magasabbak. Milyen összetevői vannak? A legfontosabbak a magas cégalapítási költségen kívül magának a cégnek a fenntartása, a cégigazgató honoráriuma, a bankköltség és mindezen felül természetesen a forgalom után fizetendő átalányadó.

Ahogy növekszik világszerte az emberek közötti vagyoni különbség, úgy válik egyre kevesebbek kiváltsága, hogy offshore céget tartson fenn.

A szivárogtatás veszélye


Napjainkig már több nagy offshore botrány is megrázta a világot.

Az egyik a 2008. évi lichtensteini szivárogtatás. Egy sértődött alkalmazott ellopta az ügyfél-adatbázist, s eladta azt több (német, brit) adóhivatalnak. A vevők aztán szisztematikus büntető-szabályokat alkottak, s ezek eredményeképpen dollármilliárdokkal gyarapították az állami büdzséket.

2016-ban Panama állam egyik ügyvédi irodájából kiszivárgó okmánytömeg okozott világ-botrányt: 300.000 üzleti egyedről szóló 11,5 millió dokumentum, 2,6 terrabájtnyi mennyiségben. Ennek során magyar offshore számlatulajdonosok neve is nyilvánosságra került.

2021-ben a Pandorra papírok rázták meg a világot, melynek keretében 35 állam- és kormányfő (a sajtóhírek szerint például Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Andrej Babis cseh miniszterelnök, Tony Blair volt brit miniszterlenök), 300 befolyásos politikus eltitkolt vagyona is érintett volt.

Offshore céges adatok lekérdezése nálunk

Minden teljesen legális


Mindenek előtt le kell szögeznik hogy mi NEM dolgozunk szivárogtatásból, minden lekérdezésünk teljesen törvényes úton történik. Az offshore államok ugyanis "még egy bőrt lenyúznak" a cégtulajdonosokról: méreg drágán adatokat adnak el a cégeikről. Mi aztán ezeket közvetítjük az igénylők felé. S kik az igénylők? Nem kell feltétlenül rosszra gondolni, például örökösödési vagyonmegosztási eljárás esetén lehet szükség az offshore cégek adataira.

A leggyakoribb offshore lekérdezések


 • BVI (British Virgine Island): elektronikus és papír alapú, apostille-lel ellátott BVI cégkivonat / cégjegyzék
 • Ciprus: ciprusi cégkivonat / cégjegyzék és ciprusi cégmonitorozás, azaz a főbb gazdasági mutatók
 • Seychelle-szigetek: a seychelle-szigeteki cégkivonatot / cégjegyzéket a kívánságnak megfelelően elektronikus és apostille-es formában szállíthatjuk
 • Svájc: svájci cégkivonat / cégjegyzék, elektronikus is és hivatalos, papír alapú is

  Miért is van végtelen jövője az offshore cégeknek?

  A figyelmes olvasó már megkapta erre a kérdésre a választ a szivárogtatás címszó alatt. Ott olvashatta, hogy a 2021-ben napvilágra kerül Pandora iratokban "35 állam- és kormányfő (a sajtóhírek szerint például Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Andrej Babis cseh miniszterelnök, Tony Blair volt brit miniszterelnök), 300 befolyásos politikus eltitkolt vagyona is érintett volt".

  Ha tehát nem lenne offshore lehetőség, hogyan tudnák eltitkolni a globális döntéshozók az illegálisan megszerzett, hatalmas pénzeiket? S mivel a döntést ők hozzák, ebből következik, hogy az offshore konstrukció bizony van is és lesz is.


  Azon államok listája, melyek cégei vonatkozásában külföldi cégkivonatot / cégjegyzéket és mérleget szállítunk