(1) 242-1797, (30) 576-1976    siker@sikerhonlap.hu  Vissza a főoldalra

Mérsékelje kockázatát!
Ellenőrizze külföldi ügyfeleit-partnereit!
Az újakat is, a meglévőket pedig rendszeresen!

Ukrán cégkivonat és gazdasági adatok

Megkíséreltünk ukrán cégkivonatot lekérni 2022. február 24-e után. Azt a választ kaptuk, hogy egyelőre nem lehet, de jelzik, mihelyt lehetséges. Ezt természetesen azonnal feltesszük a honlapunkra is.

Az ukrajnai cégkivonatot a hivatalos állami cégnyilvántartásból kérjük le, elektronikus aláírással ellátva. Amennyiben nem hivatalos szervhez, például nem bíróságra kell benyújtania a cégkivonatot, hanem csupán például egy ukrán partner-céget ellenőriz, akkor érdemes lentebb megnézni a "Cégmonitorozás" címet, mert annak keretében fele áron megkaphatja a cégkivonat adat-tartalmának jelentős részét, magyarul.

Cégkivonat (ukrán nyelven)

Az ukrán cégnyilvántartás lekérdezéséhez elsősorban az érdeklődést kiváltó cég adószámára, azaz €ДРПОУ (EDRPOU) kódjára, vagyis a jogi személyiség azonosító kódjára van szükség. Amennyiben ezt nem ismeri, akkor a cégnek a megrendelő által már ismert adatai megküldése esetén tipikusan ennek megtalálásában is segíthetünk. Az árajánlatunkban mi meg szoktuk adni egy előzetes, részleges adattartalmú lekérdezés eredményét, mely tipikusan tartalmazza a cég nevét, adószámát, címét, s még néhány egyéb adatot. Így a megrendelő - még a megrendelésének elküldése előtt - egyértelműen látni fogja, hogy a számára szükséges cég adatait fogjuk lekérdezni.

A lekérdezés ára cégenként 85 eurónak megfelelő Ft + ÁFA. Drágálja? A kép alatt elolvashatja, hogy miért kerül ilyen sokba.

A cégkivonatot tipikusan 1-3 nap alatt szállítjuk le, ukrán nyelven.
ukrajnai cégkivonat példája

Egy ukrajnai cégkivonat eleje


Megjegyezzük, hogy Ukrajnában 2020-ban úgy változtatták meg a szabályozást, hogy cégkivonatot online csak kivételes és hivatalos szervek és szervezetek (rendőrség, bíróság, ügyészség, bizonyos bankok stb.) meghatározott munkatársai kérhetnek le, ők is csak pénzért. Ez utóbbi nem annyira a pénzösszeg miatt jelent egy komoly féket és szűrőt, hanem azért, mert a pénzügyi jóváhagyás egy előzetes főnöki jóváhagyást igényel.

Magánszemélyek kizárólag csak offline kérdezhetnek le, mégpedig csak közjegyzőn keresztül. Ehhez SZEMÉLYESEN be kell menniük egy közjegyzői irodába (ehhez tipikusan előzetes időpont-egyeztetés kell), ahol a közjegyző előbb az előírásoknak megfelelően azonosítja őket (ellenőrzi az igazolványukban lévő fényképpel való azonosságukat, majd lekérdezi a központi belügyi nyilvántartásból az okmányuk érvényességét). Ezt követően ALÁ KELL ÍRNIUK a lekérdezési kérelmet (ezért is csak személyesen lehet ezt az ügyet intézniük). A közjegyzők is csak fizetősen kérdezhetnek le. Gondolhatjuk ezek után, hogy mennyibe is kerül mindez, ha az online lekérdezési díjhoz még egy izmos közjegyzői díj is hozzáadódik.

Ha ukrajnai cégkivonatra van szüksége, nálunk semmi ilyesmire nincs szükség. Így a jelen szolgáltatásunk hiánypótlást jelent. A "túl kíváncsi" ukrán állampolgárok számára is rendelkezésére állunk, akik - érzékeny cégek adatai után kutatva - meg akarják előzni a hatalomnak az irántuk való "érdeklődését".

Gazdasági adatok

Kétféle szolgáltatást biztosítunk.

Cégmonitorozás (magyar nyelven, 60 eurónak megfelelő Ft + ÁFA)

Ennek keretében a megrendelő által kért cég vonatkozásában a következő hivatalos, ukrajnai állami nyilvántartásokat kérdezzük le: cégnyilvántartás, adóhivatali nyilvántartás, földhivatal, licenc-nyilvántartás, gépjárműnyilvántartás, bíróságok.

Az adatok aktualitása (például a cégadatoknál) tipikusan a megrendelés napja. Azonban az egyes nyilvántartások aktualitása (például a földhivatalnál, adóhivatalnál, gépjárműnyilvántartásnál) ettől eltérő lehet, ilyenkor az adott nyilvántartás aktualitását külön megadjuk.
ukrajnai cégkivonat példája

Egy ukrajnai "Cégmonitorozás" beszámolónk tartalomjegyzéke


Mérleg (ukrán nyelven, 60 eurónak megfelelő Ft + ÁFA)

A megrendelő által meghatározott ukrán cég mérlege.

Amennyiben igény van rá, a lekérdezett cégjegyzékek, mérlegek magyarra fordítását is vállaljuk, speciális, kedvezményes áron.


Azon államok listája, melyek cégei vonatkozásában külföldi cégkivonatot / cégjegyzéket és mérleget szállítunk